Press "Enter" to skip to content

Szív Tisztaság

Ki mehet föl az Úr hegyére, és ki állhat meg szent helyén? Az ártatlan kezű, a tiszta szívű. Zsoltárok 24:3-4

A fiatalok körében valószínűleg a tisztaságot értékelik a legkevésbé az összes krisztusi erény között. A Biblia mégis azt tanítja, hogy tökéletes hűségnek kell lennie a házastársi kapcsolatokban. Azt is tanítja, hogy a házasságkötés előtti szexet – a paráznaságot, ahogy a Biblia nevezi – el kell kerülni. Valójában a Biblia azt mondja, hogy akik paráznaságot (és házasságtörést) követnek el, azoknak nem lesz részük a menny királyságában.

A pogány korszakok óta a mostani a legliberálisabb társadalom. Mozi-reklámok, magazinok címlapjai és hirdető-táblák ontják felénk az érzékiség üzeneteit. Országos mottóvá lett, hogy „Ha jónak látod, tedd meg!”

Ha azonban olyanokkal találkozol, akik Krisztushoz jöttek a bűn mélységéből, beszámolnak neked megbánásukról és kínlódásukról. Elmondják, hogy bárcsak soha ne zuhantak volna olyan mélyre a bűnben.

Sok egyházi író világhírűvé vált könyve beszél olyan férfiakról és nőkről, akik szörnyű bűncselekményeket kővettek el, vagy elmerültek a testi élvezetekben. Velük együtt örvendezünk annak, hogy Krisztus megváltotta őket, és megbocsátott nekik. De a legjobb bizonyságtétel az, ha az ember soha nem esik ilyen bűnbe.

A tisztaság titka Isten. Kérj tiszta szívet Istentől, és végtelenül boldog lehetsz bármilyen körülmények között, akármi történjék is körülötted.[box]„A hajót nem az a víz süllyeszti el, ami körülveszi, hanem ami benne van…”[/box]

Ossza meg ismerőseivel:
Legyen olyan a Megváltó Jézusba vetett hitünk, ami SZERETET által MUNKÁKODIK!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial