Press "Enter" to skip to content

Karácsonyi beszerzések

A karácsony előtti hetek, a bevásárlások idői. Az emberek tolonganak az üzletekben. Menjünk most a földi üzletekből a menny nagy áruházába!

Ott is akció van: “… gyertek vegyetek pénz nélkül, ingyen bort és tejet.” Ézs.55:1 “Vegyél igazságot, bölcsességet, erkölcsöt és eszességet!” Péld.23:23 A Laodiceaiaknak kifejezetten drága dolgokat ajánl az ÚR: Először is tűzben megpróbált aranyat… Mire gondolt? 1945 és 1971 között 1 uncia arany ára 35 US dollárba került. Ma 1300 fölött van (volt 1500 is!). Ez azt jelenti, hogy a dollár értékének 90 %-át már biztosan elvesztette. Megjegyzem akkoriban 1 dollár 30 Ft-ba került… Nem véletlen, hogy a hitel a hitből származik, ez nem szójáték (kredit és krédó)! Mivel megingott a hit, bajban van a (ráépülő) hitel is! Érdekes, hogy az egyik “leganyagiasabb” dolog, a pénz, az egyik “legszellemibb” dolgon alapul, a hiten… Ha Dárius király kincseivel rendelkeznénk is, ez az értékesebb kincs (a tűzben megpróbált, 24 karátos aranynál értékesebb hit 1.Pét.1:7) nélkül örökre elszegényednénk!

Továbbá fehér ruhát ajánl Jézus – ez nagyon kényes dolog, bár igen szép. Egyébként (lelkileg) meztelenek lennénk (még a drága ruhákba öltözött bíborosok is). Ezek a jó cselekedetek – hitünk cselekedetei. Ezt különös “áron” kaphatjuk meg: saját (ön)igazságunk mocskos ruháját kell leadni érte – tehát ingyen van. S végül a szemgyógyító kenőcs! Természetünknél fogva vakok vagyunk bűneink meglátására, és arra is, hogy felismerjük: kicsoda Jézus!

A haszontalanságok helyett (után), vegyük meg ezeket (is) – igen fontosak a boldog új évhez!

Ossza meg ismerőseivel:
Legyen olyan a Megváltó Jézusba vetett hitünk, ami SZERETET által MUNKÁKODIK!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial