Press "Enter" to skip to content

Gyomláld ki az aggódást!

Gyorsan elmúlt a tavalyi év, nem? Meglepő, mintha csak most kezdődött volna. Kétségtelen, az idei is ilyen gyorsan fog elszállni.
De hála az Úrnak dicsőségesebbé és győzelmesebbé teheted, mint bármelyiket. Hogyan? Ha most azonnal egy döntést hozol: véget vetsz az AGGÓDÁSNAK!
Abbahagyni? mintha csak azt mondanád, ne vegyek levegőt. Egész életemben aggódtam, s hidd el, idén több ok lesz rá, mint valaha.
Ellenkezőleg: minél több problémával nézel szembe, annál több az ok nem aggodalmaskodni!
Tudod, Isten Szava le tud győzni minden problémát. Ha jó földbe veted, és akadálytalanul növekedhet, az aratás nagyobb lesz, mint bármikor. Vedd észre, azt mondtam „ha akadálytalanul növekedhet”! Sokan nem ismerik fel, van valami erőteljes dolog, ami MEGAKADÁLYOZZA: Mk.4:19 – világ GONDjai – aggódás.
Sokan megszokták, életük részévé vált, de Jézus Krisztus szerint: HALÁLOS! Mert az elültetett magot is megfojthatja, megölheti. Miért veszünk ilyen könnyedén egy ilyen veszélyes dolgot? A válasz: a KÖZÖMBÖSSÉG. Nem ismerik fel a veszélyét: Sátán egyik leghatásosabb fegyverét. Az aggódás HIT Sátán hangjának.
[box]Kinek a beszámolóit hallgatod?[/box]
Mikor azt mondom, hogy a Sátán szavára válaszolsz hittel, nem arra gondolok, hogy a füledbe súg egy személyes üzenetet: Ő sokkal ravaszabb annál! Környezetedet áztatja be. Pl. aki TV-t néz, a Biblia fényében tegye! Én visszabeszélek. Kiigazítom mások szavait is. Pl. elhangzik a TV-ben egy „szakértőtől”: „recesszió jön” erre hangosan kimondom: „Hála az Úrnak én ebben sem vagyok érintve! Szükségeim be vannk töltve Jézus Krisztusban.” Mivel valószinűleg a riporter nélkülözi azt a luxust, hogy Isten közbe fog avatkozni érte. DE TE NEM! Ők nem a kenet alatt működnek.
Néha belegondolok, mi történt volna Jerikó ostrománál, ha a CNN ott lett volna. Józsué és Izrael harcosai meggondolták volna magukat, ha nap mint nap a híreket hallgatták volna esténként. Mondjuk arról, milyen elpusztíthatatlanok azok a falak.
El tudod képzelni? Riporterek magyarázták volna, milyen vastagok a falak, s hány évig épültek. Statisztikákat közöltek volna arról, hány nemzetnek nem sikerült bejutnia oda. A kapuőrt meginterjúvolva, az megmutatta volna, milyen remek zárai vannak. Óránként pontosítanák adataikat, mennyire esélytelen Izrael a győzelemre. Józsué a sátrában nézve a TV-t a közelgő vereségen elmélkedett volna. Ha a CNN-től merítette volna információit, Jerikó ősi falai még ma is állnának. De dicsőség az Úrnak, ez nincs így! Ő a tudnivalókat Isten Szavából merítette, azt tette, amit Ő mondott – és Isten intézte a többit.
„2012 az én évem!” Akarod, hogy Jerikó falai ledőljenek életedben?
Vegyél egy leckét Józsuétől. Szerezz onnan információkat, ahonnan ő: Józs.1:8.
[box]Nem lehetséges a világból szerezni az információidat és sikeres, gond nélküli élethez jutni.[/box]
A világ fiainak erejük sincs a győzelemre, meg okuk sincs a gond nélküliségre.
Ha akarod, hogy békesség töltse be a szíved – Isten uralkodjon az életedben!
Alkalmazd magadra, az ott olvasott ígéreteket. Mondd az ígéretekre: „ez az enyém! Hiszem!”
Ne csatlakozz a körülötted levő recesszióhoz és depresszióhoz. Isten tudja, hogyan áldja meg népét, nem számít mi folyik a Földön. Szükségeidet a menny gazdaságára alapozva tölti be, nem a földi, szomorú feltételek szerint. Ne tojj be: a mennyben nincs hiány. A világ gondjaihoz ilyen értelemben nincs közöd.
„O.K.” – mondod. – „Meggyőztél. kész vagyok feladni az aggodalmaskodást. Az idei év az enyém lesz!”
Ha valóban ezt gondolod, az nagyszerű. Viszont hadd figyelmeztesselek: az aggódás az egy SZOKÁS. Tehát szorgalmasnak, kitartónak kel lenned! Péld.16:3 segített nekem: [box]Bízzad az Úrra a te dolgaidat, és a te gondolatid véghez mennek![/box]  Amikor elolvastam, elhatároztam, hinni fogok benne. Akkor megtettem, – mint az alkoholisták: egyszer s mindenkorra. De 60 másodperc múlva újra jött egy aggódó gondolat, úgyhogy azt is az Úrra vetettem. Aztán újra meg újra. Amint folyamatosan ellenálltam a negatív gondolatoknak, és Isten Igéjével tápláltam magam, kezdtek ritkulni…
Ma már nem az életstílusom. Istenben bízom, ritkán kísért az aggodalmaskodás.
Mondhatja valaki: „Tibor együgyű!” ez bizonyos értelemben igaz. Elég egyszerűen gondolkodom: Isten Szavának hiszek. Terveimet Őrá alapozom, és az Ő ereje segíti megvalósításukat. Mikor reggelente felkelek, nem rossz dolgokra számítok, hanem jó napot várok. Konkrétan áldásokra számítok: 5.Móz.28:6 – Áldott leszesz bejöttödben, és áldott leszesz kimentedben. Feleségemmel elég gyakran megyünk valahova (ki és be), úgyhogy sok áldás ér.

Rm.14:23 A ki pedig kételkedik, ha eszik, kárhoztatva van, mert nem hitből eszik. A mi pedig hitből nincs, bűn az – tekintsd az aggódást bűnnek! (Mert nem az Úrba vetett hit jellmzi.)
Megtörheted az aggodalmaskodás szokását, hozzám hasonlóan. Ellenállhatsz az aggodalmaskodásnak, ha úgy veszed, mint a hitetlen gondolatokat. Sátán felkínál alkalmakat az aggódásra, ahogyan más bűnökre is, de te dönthetsz, beengeded-e a szívedbe. Ha már benn van, problémát okozhat, de nem jöhet be, hacsak be nem ereszted.
Rajtad múlik. Visszautasíthatod. Ellen állhatsz minden hitetlen és kétkedő gondolatnak, vagy szívedbe engedheted.
Miként ereszted a világ gondjait a szívedbe? Pont úgy, ahogyan az Igét: szemed előtt tartod, hallgatod, amíg el nem hiszed és „át nem veszed”, vagyis be nem fogadod.
Mikor hallod a hírekben, hogy munkahelyek szűnnek meg, magadra alkalmazod: belegondolsz -„mi lesz ha én is sorrsa kerülök? Hogyan fizetem majd ki a számláimat? Miből tartom el a családomat? Meditálsz rajta, végül elhiszed, s már szinte várod!
Isten azt mondja, ha sikert akarsz, az Ő szavát tartsd a szívedben. Tedd azt, amit Isten Józsuénak parancsolt! Csapd be az ajtót, ne adj helyet a világ „küldeményeinek”! Mondhatod pl.: „Nem fogadom ezt a szívembe. Jézus megszabadított tőle. Nincs hiány az életemben. Bármi történik lesz megfelelő munkahelyem.”
Mérd fel, merengj a saját kincseiden!
Isten azt mondta népének: 5.Móz.11:18 – Vegyétek azért szívetekre és lelketekre e szavaimat, és kössétek azokat jegyül a ti kezetekre, és homlokkötőkül legyenek a ti szemeitek között! Tehát mikor kell elmélkedned Szaván? Mindig. Jézus úgy fejezte ki: Mt.6:19-21 – Kincset gyűjtesz a mennybe, ha Igéjét fogadod szívedbe.
Lakozzanak benned gazdagon és irányítsák amit gondolsz, szólsz és cselekszel. Siker és kudarc nem a körülményeidből fakadnak, hanem abból, ami a szívedet tölti be. Ha Istenre figyelsz és neki tetszel, kincsek gyűlnek a szívedbe. Minden mást elvehetnek tőled, mégis gazdag maradsz. Miért? Mert az Ige mindent visszaszerez neked, megsokszorozva! Mt.12:35 A jó ember az ő szívének jó kincseiből hozza elő a jókat; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincseiből hozza elő a gonoszokat. Milliód lehet ma a bankban mégsem vagy gazdag, ha nincsenek mennyei kincseid. Az elmúlt években sok példát láthattunk Jézus szavaira, midőn a rozsda és a moly, – a bankkamatok és az infláció sokak vagyonát felemésztette. Hírneved is elveszítheted egyik napról a másikra. Amit viszont szellemi életedbe fektetsz, az megmarad örökre. Senki sem veheti el tőled, ami a szívedben van, kivéve ha megengeded neki. Mt.6:25, Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet? és 6:33 Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; + és ezek mind megadatnak néktek.

Ne aggódj! Ez a lényeg. Nem szükséges. Abba hagyhatod. Viszont, ha ezt nem teszed meg többe kerülhet, mint valaha gondoltad volna: Istennek életedben megnyilvánuló ereje lehet az ára.
Vagy a gond, vagy az Ige lakhat a szívedben. Ezek nem növekednek sokáig egymás mellett.
Egyik ki fogja szorítani a másikat.
Ha már eddig is sokat agódtál, ne ezen szomorkodj. Itt az idő a változtatásra.
Reménnyel nézz előre, és az idei év emlékezetes lesz…

Ossza meg ismerőseivel:
Legyen olyan a Megváltó Jézusba vetett hitünk, ami SZERETET által MUNKÁKODIK!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial