Press "Enter" to skip to content

Ószövetségi barangolás

Az Ószövetségi Barangolás Szeminárium közöttünk is nagyon népszerű volt

A hallgatóság az idő kezdetére visszanyúló kalandozásban vett részt. Az oktató erről a pontról indulva mutatta be a Biblia kiemelkedő szereplőit, és e szereplők legváltozatosabb történeteit egy világos időrendbe szőve. Megismertük az Ószövetség főbb személyeit, helyszíneit, illetve eseményeit, és bepillantást nyertünk abba az átfogó tervbe, melyben Isten a világot felkészíti Fia, Jézus Krisztus eljövetelére.

Vidám hangulat uralkodott. Szerencsénkre nem kellett fárasztó jegyzeteket készíteni. Az anyagot kézjelek, kulcsszavak és együttes ismétlések segítségével sajátíthattuk el élvezetes, interaktív módon. Az Ószövetségi Barangolások szeminárium a résztvevők többségét annyira megragadta, hogy a végére a hallgatók többsége kötelezte el magát (újra) a naponkénti bibliaolvasásra és imádságra.

Manapság egyre többen tartják úgy, hogy az Ószövetség nem több, mint érdekes bibliai történetek sorozata. A mai világi filozófiák az Ószövetség sok igazságát kétségbe vonják. Az Ószövetségi Barangolások remekül mutatta be, hogy az Ószövetség hogyan mutat előre és vezet a kereszthez – és a naponkénti bibliaolvasás által felébreszti a vágyat az Isten keresésére.

Úgy Legyen!

Ossza meg ismerőseivel:
Legyen olyan a Megváltó Jézusba vetett hitünk, ami SZERETET által MUNKÁKODIK!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial