Press "Enter" to skip to content

Megpróbáltatások áldása

[box]Azt pedig tudjuk, hogy akik az Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Róma 8:28 [/box]

Nemrégen volt egy népszerű dal, amelyekben ezek a lírai sorok voltak: „Bocsánatát kérem. Rózsakertet soha nem ígértem.”

Természetesen, Isten gyönyörű édenkertet teremtett az embernek, egy olyan tökéletes állapotot, amelyben az ember minden kívánságtól mentesen élhetett. Az ember azonban vétkezett Isten ellen és Isten eltávolította őt a kertből. De még most is azt ígéri Isten, hogy megszabadít minket minden megpróbáltatásból.

A próbákra kétféle módon lehet válaszolni.

  1. Feladjuk a küzdést és elkeseredünk, vagy
  2. diadalmaskodunk fölöttük és örvendezünk.

A feladás és elkeseredés problémája az, hogy a megpróbáltatások nem távoznak el, hanem valójában még inkább súlyosbodni látszanak.

A próba leküzdésének egyik legjobb módja az, hogy dicsérd Istent nyomorúságod közepette. Kezdj énekelni Istennek, vagy olvasd a zsoltárokat hangosan. Elmélkedj a Szentíráson, különösen olyan fejezeteken, mint például a Római levél 8:28-39 versei, amelyek magukban foglalják ezt a csodálatos biztosítékot: „Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.”

Gondolj arra, hogy reménységünk nem a körülményeken alapul. „Reménységünk nem kevesebbre, mint Jézus vérére és igazságosságára épült… Krisztusra, a kősziklára állok, minden más alap: süllyedő homok.”

Ezenkívül, mint ahogy egy másik ének mondja: „Ha soha nem lenne problémám, hogy tudnám meg, hogy Isten képes megoldani azokat? Hogy tudnám meg, hogy az Istenben való hit mit vihet véghez?”

Próbáink által tanulunk bízni Jézusban, és bizalom által diadalmaskodunk!

Még egyszer: a próbák áldások álruhában

Ossza meg ismerőseivel:
Legyen olyan a Megváltó Jézusba vetett hitünk, ami SZERETET által MUNKÁKODIK!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial