Press "Enter" to skip to content

2011 „nagy vállalkozása” – közösségünk életében

„Jó dolog, hogy kegyelemmel erősítessen meg a (Tiszta) Szív” Zsid. 13:9 b)

gyógyszer a nyelven
Az IGE a te szádban van...

A  Szentírás sokat beszél a szív helytelen állapotáról. Van kemény, megsötétült, kevély,megátalkodott, elcsüggedt, tisztátalan és állhatatlan, de őszinte, alázatos, bölcs, hű és Tiszta Szív is. Igénk ERŐS szívről beszél. Ilyen szívű emberekre (kiváltképp apákra és anyákra) van szükség. Hogyan nyerhető ez el? Minden keresztyén eleve ilyennel rendelkezik? NEM!

„Különféle idegen tanításoktól ne hagyjátok magatokat félrevezettetni.” Zsid. 13:9 a)  E szerint sokan azért nem nyernek erős szívet, mert különböző idegen tanításokat fogadnak el. A galatáknál is felléptek olyan emberek, akik különféle szabályokat állítottak fel, melyek teljesítése által a kevélység kapott tápot. A hívőket gyorsan magasabb lépcsőfokra akarták felvezetni. Az ilyen tanítások hatása hasonlított a szélviharhoz: felkavaró felemelés, majd leejtés… Sok hajótörést szenvedett lélek van ma, akik a Biblia egészséges és kiegyensúlyozott tanítását elhagyták.

gyógyuló
„Vegyük be” Isten gyógy-szerét

Hogyan nyerünk erős szívet? A Biblia szerint KEGYELEM által. Erről kell kijelentést kapnunk, hogy felépüljön személyiségünk. Az ember szíve elveszítette szeretetének igazi tárgyát. NYUGTALANUL keres itt is, ott is, biztos támaszt. Akkor találja meg, amikor „legyőzi” Isten meg nem érdemelt jósága,  a kegyelem. Akkor megérti: SZERETETRE vagyunk TEREMTVE! Ahol mi kicsik leszünk, Jézus pedig naggyá, ahol lelepleződik szívünk gonoszságának mélysége, és feltárul Atyánk, Isten kegyelmének végtelensége – Krisztus keresztjénél nyerünk erős szívet, és sehol máshol…

A Farkas házaspár tanítás-sorozata hozzá fog segíteni, hogy „hatalmasan megerősödjünk (az alapokban) a belső emberben”.

Már évek óta sikerrel folyik hasonló tanfolyamuk, melyről tájékozódhattok itt.

Ossza meg ismerőseivel:
Legyen olyan a Megváltó Jézusba vetett hitünk, ami SZERETET által MUNKÁKODIK!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial